Mailerlite: Pinterest:

Van Onderpresteren naar Floreren

groepscoachingstraject voor hoogbegaafden

Van Onderpresteren naar Floreren

Ben jij hoogbegaafd en krijg je niet de dingen voor elkaar die je zo ontzettend graag zou willen?

Oftewel: ben je een onderpresteerder?

Dan ben je niet de enige!

Veel mensen denken dat hoogbegaafden het makkelijk hebben. Met een hoog IQ zou je toch automatisch succesvol moeten zijn? Maar zo simpel is het niet. Als hoogbegaafde kun je last hebben van allerlei problemen, zoals: 

  • Perfectionisme
  • Imposter-syndroom
  • Gebrek aan doorzettingsvermogen
  • Een overdaad aan zelfkritiek
  • Eindeloze twijfel

Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld en gevoelens van ongelukkigheid, waardoor het lastig wordt om in actie te komen. Zo beland je in de vicieuze cirkel van onderpresteren!

 

Deze vicieuze cirkel ontstaat niet zomaar

Veel hoogbegaafde volwassenen hebben geen makkelijke start gehad in het leven. Als kind waren ze al ‘anders’ – niemand begreep echt goed waarom, en zijzelf al helemaal niet! Hun ervaringen op school waren vaak niet positief, en ook in hun werk liep het niet altijd soepel.

Dit alles kan ervoor zorgen dat ‘wat er in zit’ er ‘niet uit kan komen’. Veel hoogbegaafden hebben het gevoel dat ze veel meer kunnen dan wat ze momenteel bereiken. Ze willen zo veel, maar het lukt gewoon niet!

 

Dat levert flink wat negatieve gedachten op:

  • Waarom lukt het anderen wel en mij niet?
  • Ik ben nergens geschikt voor
  • Had ik het maar anders aangepakt
  • Het gaat mij nooit lukken
  • Ik hoor er niet bij

Deze gedachten veroorzaken vervolgens weer onaangename gevoelens zoals stress, jaloezie, somberheid, angst, schaamte en boosheid op jezelf. Dit versterkt de vicieuze cirkel van onderpresteren.

 

Herken je jezelf hierin?

Misschien zit je als hoogbegaafde al een tijd vast in deze vicieuze cirkel en wil je eruit breken!

 

Dan is het tijd voor ‘Van Onderpresteren naar Floreren’!

Hoe moeilijk het soms ook lijkt, het is mogelijk om de vicieuze cirkel van onderpresteren te doorbreken. Dat is waar het coachingstraject ‘Van Onderpresteren naar Floreren’ over gaat.

 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Je hebt jezelf niet gemaakt. Je kunt je persoonlijke geschiedenis niet veranderen. En ook de maatschappij om je heen is op dit moment zoals hij is.

Maar waar je wel invloed op hebt is de manier waarop je met je gevoelens en gedachten omgaat. En vervolgens op welke acties je onderneemt. 

In ‘Van Onderpresteren naar Floreren’ leer je hoe je gedachten en gevoelens kunt hanteren, zodat ze je niet langer weerhouden om actie te ondernemen. Vervolgens bepaal je je waarden, stel je doelen en maak je een actieplan.

 

Ben je hoogbegaafd en wil je niet langer onderpresteren? 

Doe dan mee aan het groepscoachingstraject ‘Van Onderpresteren naar Floreren’.

Blijf op de hoogte

Op dit momet wordt het traject niet aangeboden. Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn aanbod? Abonneer je dan hieronder op de nieuwsbrief (door het aanvragen van de e-books). Ik houd je op de hoogte!

 

warme groet,

Simone